Agenda

01 Oktober 2019
Aanvang: 11:30 - Locatie: El Flaco - Oud-Beijerland

OKB uitje - avond

Het middagprogramma start om 11.30 uur, waarbij jullie worden opgehaald met een touringcar om richting Rotterdam te gaan. Na een lunch met uitzicht op de Rotterdamse skyline, vertrekken jullie naar de Maasvlakte voor een rondleiding bij de EMO Terminal en een bezoek aan Futureland.

“EMO is de logistieke dienstverlener voor droge bulklading van en voor Europa. Vanuit heel de wereld komen de grootste zeeschepen bij EMO voor de kade. Rotterdam is een hub voor Europa. De droge bulk lading vindt voor bijna 80% hun weg via het spoor en het water naar het Duitse achterland. EMO doet dit voor klanten in de staalindustrie, siliciumindustrie en energiesector.

De staalindustrie verwerkt ijzererts en kolen, aangevoerd via EMO, tot talloze producten zoals personenauto’s, windmolens, bruggen zoals de mooie Erasmusbrug in Rotterdam en andere stalen constructies voor de bouw. De siliciumindustrie gebruikt kolen als grondstof voor onder andere zonnepanelen. Ook worden kolen gebruikt om energie mee op te wekken. De klanten van EMO zitten verspreid over heel Europa.” (bron: https://www.emo.nl/)

“Dichter bij de modernste haven van Europa kan je niet komen. Ervaar zelf hoe het is als alles groot, groter of grootst is! In FutureLand sta je oog in oog met de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam.

Maasvlakte 2 toont je niet alleen ’s werelds modernste containerterminals en grootste zeeschepen, maar ook de laatste innovaties in offshore. Nieuwsgierig naar andere Rotterdamse havenontwikkelingen? Verbaas je over de rol van digitalisering of kansrijke nieuwe vormen van energie.” (bron: https://www.futureland.nl/)

Na deze interessante en indrukwekkende tours is het tijd om weer de bus in te stappen, die jullie naar Oud-Beijerland rijdt voor het avondprogramma. Dit onderdeel bestaat uit een diner bij El Flaco (http://pizzeriaelflaco.nl/). De bus brengt jullie om 18.00 uur bij deze locatie, zodat er rond 18.30 uur kan worden gestart met het eten.

Voor wie het niet mogelijk is het middagprogramma bij te wonen, is het mogelijk bij het avondprogramma aan te sluiten. Jullie worden in dat geval verwacht tussen 18.00 en 18.30 uur bij El Flaco.


U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement.